Credeau că a murit, aşa că au îngropat-o. S-au înspăimântat când au văzut ce s-a întâmplat după

În anul 1871, Mary Best avea doar 17 ani când s-a imbolnavit de holeră în India. Deoarece mama sa adoptivă plecase din ţară, Mary a suferit singură timp de ore întregi, suferind de dureri crunte de stomac, până când pulsul ei a devenit din ce în ce mai slab şi într-un final medicul a declarat-o moartă, scrie Jurnalul.ro.





Câteva ore mai târziu, tânăra a fost îngropată de către familia adoptivă, într-o criptă din cimitirul din Calcutta.

Potrivit Daily Mail, zece ani mai târziu, când coşciugul a fost redeschis, unchiul fetei, împreună cu un asistent şi un angajat al cimitirului au fost îngroziţi cand au văzut, capacul sicriului deschis, fata era cu trupul jumătate scos din sicriu, iar partea dreapta a craniului era plină de fracturi. Degetele de la mâna dreaptă erau îndoite ca şi cum fata ţinuse ceva în mână, iar hainele de pe ea erau sfâşiate.

Mary nu murise, ci era doar incoştientă, deşi medicul o declarase moartă. Victimele holerei intră frecvent în comă, însă există posibilitatea ca aceştia să se trezească. La fel a fost şi cazul fetei, când s-a trezit câteva ore sau zile mai târziu, fără să realizeze unde se află.

Familia este de părere că doctorul care a declarat-o moartă pe Mary a avut de câştigat de pe urma decesului, după ce a încercat de două ori să o asasineze pe mama adoptivă a fetei, în încercarea de a pune mâna pe banii acesteia.

Până la progresele medicinei din seculul 20, metodele de determinare a unui deces erau incerte, fiind aplicate felii de pânie fierbinţi pe tălpile pacientului pentru a-i verifica reacţiile.

Un alt caz a avut loc în Franţa, în anul 1887, când un tânăr care era trasportat către groapă, a început să bată în capacul sicriului. Oamenii au fost terifiaţi şi au fost nevoiţi să aştepte venirea maiorului pentru a deschide sicriul, însă a fost mult prea târziu pentru barbat, acesta murind asfixiat.

Un alt caz a avut loc la New York în anul 1851, când Virginia s-a îmbolnăvit grav şi doctorii spuneau că fata e moartă. Mama fetei a insistat că fata încă trăişte, însă familia a încercat să o liniştească pe femeia isterică. În cele din urmă, femeia a reuşit să o dezgroape pe fată şi a găsit-o întoarsă pe o parte, cu mâinile sfâşiate. Se pare că fata care s-a trezit în sicriu a început să-şi mânânce mâinile, fie din foame fie din teroare.

Multe exemple din trecut, arată linia dintre viaţă şi moarte, însă a fost nevoie ca medicina să avanseze, pentru ca acum să le putem diferenţia.

{ 0 comentarii... Skip ke Kotak Komentar }

Tambahkan Komentar Anda

 

Blogger news

Blogroll

About

Vizioneaza si uimeste-te! © 2012 | Template By Jasriman Sukri